Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden intenţionează să discute telefonic cu partenerii din grupul "Quint" despre situaţia din Israel

Joe Biden

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, intenționează să convoace în următoarele ore o convorbire telefonică cu liderii Franței, Germaniei, Italiei și Marii Britanii - țări membre ale aşa-numitului grup The Quint (grup decizional informal format din SUA și cele patru mari state din Europa de Vest: Franța, Germania, Italia și Marea Britanie) - pentru a discuta despre răspunsul coordonat la violențele care au loc în Israel, au declarat pentru CNN doi oficiali occidentali, scrie Rador Radio România.

Se așteaptă ca discuția să se concentreze pe găsirea celei mai bune modalităţi de a oferi asistență militară și umanitară Israelului, aflat în război cu gruparea palestiniană islamistă Hamas, care a lansat sâmbătă un atac surpriză în care au fost ucişi sute de civili. Cei cinci aliați, care se mândresc cu valorile lor comune și cu coordonarea strânsă pe mai multe fronturi, au emis cu toții condamnări publice și ferme ale violențelor din Israel.

Formatul "Quint" a fost utilizat mai frecvent în ultimii doi ani pentru ca țările să coordoneze ajutorul acordat Ucrainei, o altă țară atacată în care sprijinul occidental a consolidat apărarea acesteia. Casa Albă a declarat că Joe Biden va vorbi cu "mai mulți dintre aliații noștri apropiați" și că va avea "mai multe informații de împărtășit în curând".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.