Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden l-a felicitat pe premierul japonez Yoshihide Suga pentru 'succesul' Jocurilor Olimpice de la Tokyo

Agerpres - Reuters
Joe Biden

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, l-a felicitat marţi pe premierul japonez Yoshihide Suga pentru "succesul" Jocurilor Olimpice de la Tokyo, în cursul unei discuţii telefonice, informează EFE.

Biden, care susţinuse anterior planul Japoniei de a menţine desfăşurarea JO 2020 în plină pandemie, a aplaudat de asemenea "performanţa tuturor sportivilor" şi, mai ales, realizările sportivilor japonezi şi americani, a declarat Suga pentru presa din ţara sa, după conversaţia cu liderul de la Casa Albă, potrivit agerpres.ro.

Jocurile Olimpice de la Tokyo s-au încheiat duminică, după două săptămâni de competiţie pe fondul unor restricţii fără precedent, inclusiv absenţa publicului în tribune sau limitarea deplasărilor sportivilor participanţi şi monitorizarea constantă a stării lor de sănătate.

În convorbirea cu Suga, care a durat aproximativ 15 minute, Biden şi-a exprimat sprijinul pentru desfăşurarea Jocurilor Paralimpice, care vor avea loc în perioada 24 august - 5 septembrie în arhipelagul nipon.

Prima doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, a participat pentru scurt timp la discuţie, dorind să mulţumească pentru ospitalitatea de care a avut parte în timpul vizitei sale la Tokyo, unde a asistat la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, pe 23 iulie, potrivit prim ministrului japonez.

Conversaţia dintre cei doi lideri a fost prima după întâlnirea pe care au avut-o cu ocazia summit-ului G7 desfăşura în luna iunie în Marea Britanie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.