Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden mai are nevoie de câştigarea unui singur stat: 'Toate voturile trebuie numărate. Păstraţi-vă încrederea, vom câştiga'

Agerpres
Joe Biden

Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial din SUA, s-a declarat joi încrezător că va obţine victoria, în contextul în care mai are nevoie de câştigarea unui singur stat american.

"Toate voturile trebuie numărate. Păstraţi-vă încrederea, vom câştiga", a transmis Joseph Biden prin Twitter, conform mediafax.ro.

Citește și: Alexandru Rafila trage semnalul de alarmă: s-ar putea ajunge la 25.000 de cazuri de infectări cu COVID-19

Şansele lui Joseph Biden de a deveni preşedinte al SUA depind de o eventuală victorie în Nevada, Carolina de Nord ori în Pennsylvania, în timp ce preşedintele în funcţie, Donald Trump, ar avea nevoie de victorii în patru state pentru a rămâne în funcţie. În momentul de faţă, Joe Biden este creditat, potrivit proiecţiilor Fox News şi The Wall Street Journal, cu 264 de voturi în Colegiul electoral federal, iar Donald Trump cu 214.

Astfel, Joe Biden ar avea nevoie de încă şase voturi pentru a atinge nivelul de 270 de voturi în Colegiul electoral federal şi a deveni preşedinte al SUA. Biden poate obţine şase voturi în Colegiul electoral prin eventuala victorie în Nevada, unde, după numărarea a 86% din buletinele de vot, avansul său este de 1,3%, respectiv 8.200 de voturi.

Citește și: România, în pragul dezastrului sanitar! Virgil Musta: ‘În foarte scurt timp sistemul va fi copleșit și trebuie să găsim soluții’

În statul Pennsylvania, care poate oferi 20 de voturi ale electorilor federali, avansul lui Donald Trump s-a redus la mai puţin de 150.000 de voturi (2,6%), în contextul începerii numărării voturilor trimise prin corespondenţă. Donald Trump a exprimat dubii privind votul prin corespondenţă şi, potrivit analizelor, mulţi dintre simpatizanţii săi au evitat să voteze în acest mod.

În discursul rostit miercuri seară, Joe Biden a declarat: "Am un sentiment foarte bun şi în privinţa statului Pennsylvania. Practic, toate voturile rămase de numărat sunt trimise prin poştă şi am câştigat cu o proporţie de 78% voturile prin corespondenţă în Pennsylvania". Dacă ar produce o surpriză şi ar câştiga Pennsylvania, Joe Biden ar avea o victorie clară faţă de Donald Trump.

Citește și: Situație fără precedent anunțată de Alexandru Rafila! ‘Există pericolul ca tratamentul să nu mai fie posibil’

Actualul lider de la Casa Albă poate rămâne în funcţie doar dacă va câştiga în statele Pennsylvania, Carolina de Nord, Georgia şi Nevada. Însă, în Nevada are avans Joe Biden, iar în Pennsylvania, Carolina de Nord şi Georgia avansul lui Donald Trump este foarte redus, astfel că, prin numărarea voturilor prin corespondenţă, dacă Biden câştigă în unul singur, devine preşedinte.

Conform proiecţiilor CNN, Joe Biden are asigurate în acest moment 253 de voturi, iar Donald Trump 213. Şi în acest caz, victoria lui Joe Biden în două state i-ar asigura câştigarea scrutinului.

Citește și: Caz incredibil! O asistentă infectată cu coronavirus îngrijește 30 de persoane confirmate cu Covid

În acest context, echipa de campanie a lui Donald Trump poate iniţia acţiuni de contestare a voturilor prin corespondenţă în Michigan, Wisconsin, Nevada şi, eventual, în Pennsylvania, Carolina de Nord sau Georgia.

Situaţia din acest moment indică diminuarea puternică a şanselor lui Donald Trump de a obţine victoria. Donald Trump a acuzat, miercuri seară, că politicienii democraţi încearcă să comită fraude electorale în scrutinul prezidenţial. "Ei găsesc peste tot voturi pro-Biden - în Pennsylvania, Wisconsin şi Michigan. Foarte rău pentru ţara noastră!", a transmis Donald Trump prin Twitter. "Depun eforturi pentru a face să dispară rapid avantajul de 500.000 de voturi din Pennsylvania. La fel în Michigan şi în alte state!", a afirmat Donald Trump. Acest mesaj a fost etichetat cu avertisment de platforma de microblogging Twitter, care subliniază că ar putea fi vorba de informaţii controversate sau care pot induce în eroare.

Citește și: Un deputat PNL propune instituirea Zilei naționale a familiilor numeroase .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.