Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden merge în Orientul Mijlociu să caute arme pentru Ucraina

Bloomberg Quicktake: Now
joe biden

Președintele american Joe Biden va încerca să găsească arme sovietice pentru Ucraina în timpul vizitei sale în Orientul Mijlociu, scrie The New York Times.

Biden a promis că va sprijini Ucraina „atâta timp cât este nevoie”, dar nici el, nici nimeni altcineva nu poate spune cât va dura. La un moment dat, recunosc oficialii americani, stocurile de arme americane și europene se vor epuiza. „Deși Statele Unite au autorizat 54 de miliarde de dolari în ajutor militar și de altă natură, nimeni nu se așteaptă la un alt cec de 54 de miliarde de dolari când această sumă se va epuiza”, se arată în publicație.

Biden și echipa sa caută o strategie pe termen lung pentru transporturile de arme într-un moment în care perspectiva unui acord negociat rămâne îndepărtată. Potrivit unor estimări, ajutorul militar acordat Ucrainei, aprobat de Congres, va continua până în al doilea trimestru al anului viitor. Dar întrebarea este cât timp va dura furnizarea actuală de arme și muniții fără a afecta pregătirea militară a Statelor Unite.

Oficialii americani au cerut altor țări să furnizeze Ucrainei stocuri de arme de fabricație sovietică, cu care ucrainenii sunt mai familiarizați. Punctul, scrie NYT, este pe agenda lui Biden în timpul călătoriei sale în Orientul Mijlociu săptămâna viitoare, când este programat să se întâlnească cu liderii statelor arabe care au fost clienți ai Moscovei în trecut.

Biden va vizita, printre altele, Israelul și Arabia Saudită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.