Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden, mesaj direct din 'Situation Room', după atacul Iranului asupra Israelului: a convocat liderii G7

x
biden

Președintele SUA, Joe Biden, a transmis un comunicat de presă, după atacul Iranului asupra Israelului. Biden arată faptul sistemele americane au interceptat majoritatea dronelor, pentru că acest atac era așteptat. De asemenea, președintele SUA a explicat că va convoca liderii G7 pentru a formula un răspuns unitar.

”În cursul zilei de astăzi, Iranul - și reprezentanții săi care operează din Yemen, Siria și Irak - au lansat un atac aerian fără precedent împotriva unor instalații militare din Israel. Condamn aceste atacuri în cei mai fermi termeni posibili.

La indicațiile mele, pentru a sprijini apărarea Israelului, armata americană a deplasat în regiune avioane și distrugătoare de apărare împotriva rachetelor balistice în cursul săptămânii trecute. Datorită acestor desfășurări și a abilității extraordinare a militarilor noștri, am ajutat Israelul să doboare aproape toate dronele și rachetele care au venit.

Convoacă liderii G7

Tocmai am vorbit cu prim-ministrul Netanyahu pentru a reafirma angajamentul de fier al Americii față de securitatea Israelului. I-am spus că Israelul a demonstrat o capacitate remarcabilă de a se apăra și de a învinge chiar și atacuri fără precedent - trimițând un mesaj clar dușmanilor săi că nu pot amenința în mod eficient securitatea Israelului.

Mâine, îi voi convoca pe colegii mei lideri din G7 pentru a coordona un răspuns diplomatic unitar la atacul nerușinat al Iranului. Echipa mea se va angaja cu omologii lor din întreaga regiune. Și vom rămâne în strânsă legătură cu liderii Israelului. Și, deși astăzi nu am asistat la atacuri asupra forțelor sau instalațiilor noastre, vom rămâne vigilenți la toate amenințările și nu vom ezita să luăm toate măsurile necesare pentru a ne proteja poporul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.