Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden mobilizează armata la granița cu Mexic - Vine valul de imigranți ilegali

Agerpres - Reuters
Mexic SUA granita

Administrația președintelui Joe Biden va trimite temporar 1.500 de soldați suplimentari pentru a ajuta la securizarea frontierei dintre SUA și Mexic, a declarat marți un oficial american pentru Reuters, ca parte a pregătirilor pentru o posibilă creștere a imigrației ilegale atunci când restricțiile de frontieră COVID vor fi ridicate la sfârșitul acestei luni.

Restricțiile, cunoscute sub numele de Titlul 42, urmează să fie ridicate la 11 mai. Acestea permit autorităților americane să expulzeze rapid în Mexic migranții care nu sunt mexicani, fără a avea posibilitatea de a cere azil.

Biden, un democrat care candidează pentru realegerea în 2024, s-a confruntat cu un număr record de migranți prinși traversând ilegal frontiera dintre SUA și Mexic de când a preluat funcția în 2021. Republicanii au criticat-o pe Biden pentru că a revenit asupra politicilor de linie dură ale fostului președinte republican Donald Trump, actualul favorit la nominalizarea partidului său.

Trupele în serviciu activ vor completa activitatea Patrulei de Frontieră a SUA, dar nu vor efectua nicio operațiune de aplicare a legii, a declarat oficialul, vorbind sub rezerva anonimatului. În schimb, acestea ar efectua activități de monitorizare la sol și de introducere de date pentru a elibera ofițerii Patrulei de Frontieră, a adăugat oficialul.

Forța ar veni în plus față de o desfășurare în curs de desfășurare a Gărzii Naționale.

Trupele militare americane au fost folosite pentru a ajuta la securizarea frontierei în timpul administrațiilor prezidențiale anterioare, inclusiv a republicanului George W. Bush, a democratului Barack Obama și a lui Trump, care a desfășurat mii de soldați activi și din Garda Națională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.