Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden oferă Africii 2,5 miliarde de dolari pentru securitatea alimentară

dw.com
biden

Preşedintele american Joe Biden a anunţat joi un nou ajutor american de 2,5 miliarde de dolari pentru securitatea alimentară în Africa, cu ocazia unui summit la Washington care a reunit aproximativ 50 de lideri africani, transmite AFP, citat de Agerpres.

Liderul de la Casa Albă şi Uniunea Africană au mai decis să pună în aplicare un "parteneriat strategic" pentru a face faţă insecurităţii alimentare din lume, agravată de războiul din Ucraina, potrivit unui comunicat comun difuzat în cursul summitului.

Anunţul ajutorului american a fost făcut cu puţin timp înainte ca preşedintele Statelor Unite să se adreseze pentru a doua oară liderilor africani, joi, în cadrul unei sesiuni de lucru dedicate insecurităţii alimentare.

Este vorba atât despre "asistenţă de urgenţă, cât şi despre asistenţă pe termen mediu şi lung pentru a consolida sistemul alimentar din Africa", a subliniat Casa Albă într-un comunicat.

Statele Unite au furnizat deja aproape 11 miliarde de dolari în ajutor alimentar umanitar pentru continentul african în acest an, a mai indicat Casa Albă.

Luând cuvântul la summit, vicepreşedinta SUA Kamala Harris a denunţat "războiul brutal purtat de Rusia în Ucraina care a condus la întreruperea lanţurilor alimentare şi energetice din întreaga lume, cu impact asupra tuturor economiilor noastre".

Cornul Africii este afectat în special după câţiva ani de secetă, chiar dacă acolo a fost evitată foametea pe scară largă, potrivit ONU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.