Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biden, după ce a primit informații de la serviciile secrete americane: Nu există niciun indiciu că Xi Jinping ar fi trimis arme sau ajutor Rusiei

blacknews.ro
Xi Jinping joe biden Xi Jinping biden Jinping

Într-un nou fragment din interviul acordat emisiunii "60 de minute" difuzată de CBS, preşedintele Statelor Unite, Joe Biden a oferit mai multe detalii despre conversaţiile avute iarna trecută cu preşedintele Chinei, Xi Jinping, despre "greșeala gigantică" pe care ar reprezenta-o un ajutor din partea Chinei pentru Rusia în războiul său împotriva Ucrainei.

Joe Biden a adăugat că "până acum" nu a existat "niciun indiciu" că Beijingul ar fi propus arme sau "alte lucruri pe care Rusia le-a dorit" pentru a o ajuta în războiul ei din Ucraina, relatează Rador. Mai mult ca sigur serviciile de informații americane îl țin la curent pe președintele american în acest subiect, de aici și ieșirea atât de sigură a liderului de la Casa Albă.

În cadrul emisiunii, președintele Biden era pe punctul de a adăuga ceva la fraza sa, dar s-a oprit şi a spus: "Ei bine, poate că nu ar trebui să mai spun nimic".

Scott Pelly, de la CBS, l-a implorat pe Joe Biden să continue, dar preşedintele american a refuzat hotărât. "L-am sunat pe președintele Xi, nu pentru a-l amenința, deloc, ci doar pentru a-i spune că ne-am întâlnit de multe ori. Și i-am spus că, ”dacă credeți că americanii și alții vor continua să investească în China pe baza faptului că ați încălcat sancțiunile impuse Rusiei, cred că faceți o greșeală uriașă. Dar este decizia voastră'", a spus Joe Biden, făcând referire la o convorbire video pe care a avut-o cu Xi Jinping după Jocurile Olimpice de la Beijing, la care preşedintele chinez l-a invitat pe președintele Rusiei, Vladimir Putin, să participe.

CNN a relatat anterior că, în luna martie, Joe Biden s-a folosit de acea convorbire video, care a durat 110 minute, pentru a-l descuraja pe Xi Jinping să ajute Rusia în războiul său împotriva Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.