Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden, prima reacție în fața camerelor TV, după tragedia din Turcia: 'Sprijin total' pentru președinteie turc Erdogan

erdogan biden erdogan

Președintele SUA, Joe Biden,și-a prezentat condoleanțele și a spus că oferă „sprijin total” Turciei și Siriei, relatează CNN, potrivit Mediafax.

Acestea au fost primele declarații ale lui Joe Biden în fața camerelor de luat vederi cu privire la cutremurul cu magnitudinea de 7,8 care a avut loc la începutul acestei săptămâni în Turcia și a afectat și Siria.

Mesajul lui Joe Biden

„Gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă către oamenii din Turcia și Siria”, a declarat Biden, miercuri, în timp ce se adresa membrilor de sindicat din DeForest, Wisconsin.

„Deplângem pierderea atâtor vieți și oferim cele mai profunde condoleanțe”, a spus el, continuând să vorbească despre unele dintre imaginile îngrozitoare cu părinți care scot copii dintre dărâmături și despre numărul tot mai mare de morți, adăugând că gândurile sale sunt „de asemenea alături de supraviețuitorii care au fost sfâșiați de această tragedie”.

Președintele SUA a vorbit cu Recep Tayyip Erdogan

Biden a precizat că a vorbit cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan și i-a oferit „sprijin total”, precum și echipelor de salvare și recuperare.

În Siria, el a spus că SUA continuă să sprijine umanitar partenerii cu echipamente și asistență pentru misiunile de căutare și salvare. SUA, a adăugat el, este „principalul donator în toate zonele din Siria, indiferent cine controlează teritoriul”.

„Este vorba despre salvarea de vieți omenești. Rămânem fermi în angajamentul nostru de a sprijini poporul turc și sirian în această perioadă de nevoie”, a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.