Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden, primul interviu după câștigarea alegerilor: Președintele Trump a schimbat peisajul

DW
Joe Biden

Președintele ales al SUA, Joe Biden, a acordat primul interviu după câștigare alegerilor pentru NBC. El a vorbit despre tranziția de la administrația Trump la administrația Biden, despre strategia de luptă împotriva COVID și despre imigrație.

Joe Biden a spus că administrația Trump a luat deja legătura cu echipa lui de tranziție și a descris eforturile ca fiind „sincere”.

„Deja se lucrează să pot primi briefingul prezidențial zilnic. Încercăm să luăm legătura cu echipa de la Casa Albă care se ocupă de gestionarea crizei COVID și să vedem cum vom distribui vaccinul și cum va ajunge acesta la persoanele care au nevoie de el, deci nu cred că suntem atât de mult în urma calendarului cum credeam până acum”, a declarat Joe Biden în interviu.

Citește și: Consilierul lui Ludovic Orban, fost șef ANAF, spulberă USR-ul: ‘Bă, frate, noaptea minții! Cum, băh, neterminaților?’ .

Biden a mai spus că nu a vorbit direct cu Donald Trump după încheierea alegerilor și a precizat că administrația lui nu va fi un al treilea mandat al lui Barack Obama, pentru că lumea s-a schimbat foarte mult în timpul administrației Trump.

„Trăim într-o cu totul altă lume decât în vremea administrației Obama-Biden. Președintele Trump a schimbat peisajul. A devenit America în primul rând. A devenit America singură”, a mai arătat președintele-ales.

Joe Biden a mai spus în interviu că în primele 100 de zile de mandat vrea să treacă reforma imigrației și strategia împotriva COVID prin Congres.

„Voi trimite o lege a imigrației în Senat, prin care peste 11 milioane de oameni care trăiesc fără documente în America vor putea obține cetățenia. De asemenea, voi îndrepta câteva ordine executive care, cred eu, au avut un impact foarte dăunător asupra climei și sănătății noastre, de la metan până la o întreagă paletă de alte lucruri pe care le-a făcut președintele (Trump - n.r.)”, a afirmat Joe Biden.

De asemenea, președintele-ales a negat speculațiile că va ordona investigarea lui Donald Trump după ce își va prelua mandatul.

„Nu voi face ce face actualul președinte și nu voi folosi Departamentul de Justiție ca vehicul pentru a demonstra că s-a întâmplat ceva. Mă voi concentra să-i aduc pe americani înapoi într-un loc unde să aibă siguranța, garanția că vor reuși”, a arătat Biden.

Donald Trump refuză în continuare să-și recunoască înfrângerea, iar avocații săi înaintează acțiuni în justiție încercând să întoarcă rezultatul. Strategia aceasta a primit însă o lovitură dură, după ce unele state-cheie au confirmat oficial victoria lui Joe Biden.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.