Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden pune presiune pe Israel: îi cere să protejeze spitalul Al-Shifa din Gaza / Qatarul poate juca un rol cheie în privința eliberării ostaticilor

Profimedia Images
joe biden

Preşedintele Joe Biden a cerut luni Israelului să protejeze principalul spital din Gaza, lângă care au loc lupte între armata israeliană şi luptătorii Hamas, transmite AFP, citat de Agerpres.

"Sper şi mă aştept la acţiuni mai puţin intruzive în ceea ce priveşte spitalul Al-Shifa", a spus preşedintele american la Casa Albă, întrebat de jurnalişti dacă a vorbit despre acest subiect cu liderii israelieni."Spitalul trebuie protejat", a adăugat el.

Joe Biden, care a mai declarat că este "în contact cu israelienii" pe această temă, a vorbit din Biroul Oval cu ocazia semnării unei iniţiative de cercetare privind sănătatea femeilor, alături de Prima Doamnă, Jill Biden.

Preşedintele SUA a adăugat că un acord pentru "eliberarea prizonierilor" continuă să fie în curs de negociere cu ajutorul Qatarului.

Potrivit unui chirurg al organizaţiei Medici fără Frontiere, sute de oameni sunt blocaţi în spitalul Al-Shifa în condiţii "inumane". Israelul susţine că Hamas şi-a instalat infrastructura într-o reţea de tuneluri sub spitalul al-Shifa, acuzaţie negată de Hamas.

Clădirea spitalului a fost transformată într-o zonă de război, în timp ce medicii şi organizaţiile umanitare sunt alarmate de soarta a mii de civili şi bolnavi.

Adjunctul ministrului Sănătăţii al guvernului Hamas, Yussef Abu Rish, a declarat luni pentru AFP că "şapte bebeluşi născut prematuri şi "27 de pacienţi aflaţi în terapie intensivă" au murit de sâmbătă din cauza lipsei de electricitate.

Israelul, care ordonă populaţiei să părăsească zonele de război, a anunţat că un "coridor" de evacuare va rămâne în vigoare luni pentru a permite civililor să părăsească spitalul Al-Shifa, recunoscând în acelaşi timp că acest sector este pradă unor "lupte intense".

Israelul atacă fără încetare Fâşia Gaza după atacul lansat de comandourile Hamas pe 7 octombrie şi desfăşoară o operaţiune la sol din 27 octombrie cu scopul de a "anihila" mişcarea islamistă.

De partea israeliană, în jur de 1.200 de persoane au fost ucise, potrivit autorităţilor. În Fâşia Gaza, bombardamentele israeliene au ucis 11.240 de persoane începând cu 7 octombrie, dintre care 4.630 sunt copii, potrivit datelor furnizate de Ministerul Sănătăţii al Hamas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.