Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden, pus la zid după ce 'l-a tratat cu respect' pe migrantul acuzat că ar fi ucis o studentă: 'Se înjosește!'

The Hill
Mike Johnson

Liderul republican al Camerei Reprezentanţilor din SUA, Mike Johnson, a solicitat duminică preşedintelui democrat Joe Biden să-şi ceară "scuze" pentru abordarea cazului uciderii unei studente, o crimă ale cărei suspiciuni cad asupra unui migrant venezuelean. Această tragică întâmplare a reînviat discuţiile despre imigraţie, plasând subiectul în centrul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie, conform AFP, titrează Agerpres.

 

Preşedintele democrat în vârstă de 81 de ani "se înjoseşte în faţa bazei sale şi arată deferenţă faţă de un bărbat care nu o merită. Acest bărbat este un imigrant ilegal care ucis-o cu sălbăticie pe Laken Riley", a scris duminică Mike Johnson pe reţeaua socială X.

Studentă la Medicină, Laken Riley, în vârstă de 22 de ani, a fost ucisă luna trecută în timp ce-şi făcea jogging-ul matinal într-un parc al Universităţii din Georgia. Suspectul a fost arestat.

Republicanii, inclusiv fostul preşedinte Donald Trump, care cel mai probabil se va confrunta din nou cu Biden în noiembrie, văd în acest caz o consecinţă a politicii de imigraţie prea permisive promovate de actuala administraţie.

Înainte de a urca joi la tribuna Congresului pentru discursul său privind starea Uniunii, Joe Biden s-a regăsit pentru scurt timp faţă în faţă cu o aleasă republicană din statul Georgia, Marjorie Taylor Greene, care i-a înmânat preşedintelui un ecuson pe care era scris mesajul: "Rostiţi-i numele: Laken Riley".

Joe Biden, pus la zid după ce 'l-a tratat cu respect' pe un imigrant suspect de crimă

 

În timpul discursului său, preşedintele a arătat ecusonul şi a rostit numele studentei asasinate, chiar dacă l-a stâlcit puţin, pronunţând "Lincoln Riley" în loc de "Laken Riley". "A fost o studentă inocentă asasinată de un imigrant ilegal. Acest lucru este sigur", a spus Biden. "Dar, câte din miile de persoane asasinate sunt ucise de imigranţi ilegali ?", a nuanţat el în continuare, asigurând că, spre deosebire de rivalul său Trump, el nu "va demoniza" imigranţii.

Declaraţia sa i-a adus însă critici nu doar din partea republicanilor, ci şi din propria lui tabără democrată, care i-a reproşat că a folosit termenul de "ilegal" în referirea la suspectul migrant.

Prin urmare, într-un interviu acordat sâmbătă postului MSNBC, Joe Biden a revenit asupra declaraţiei sale, afirmând că este vorba despre un migrant "fără acte".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.