Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden: 'Refuzul' lui Trump de a-i condamna pe adepţii supremaţiei albilor este 'uluitor'

Agerpres - Reuters
Joe Biden

Candidatul democrat la Casa Albă Joe Biden a considerat vineri ''uluitor'' ''refuzul'' lui Donald Trump de a-i condamna pe adepţii supremaţiei albilor, afirmaţie făcută într-un discurs rostit în statul-cheie Michigan, cu 18 zile înaintea alegerilor prezidenţiale din SUA, relatează AFP preluat de agerpres.

Fostul vicepreşedinte american a făcut aceste afirmaţii alături de guvernatoarea de Michigan, Gretchen Whitmer, un adversar ferm al lui Donald Trump şi care fost recent vizată de un complot al unor indivizi de extremă dreapta care intenţionau să o răpească şi să o ''judece'' pentru ''trădare''.

''Nu vă înşelaţi, sunt terorişti din interior'', a declarat Joe Biden, în vârstă de 77 de ani, la Southfield, în faţa a aproximativ 20 de invitaţi şi jurnalişti.

"Acesta este genul de comportament la care ne putem aştepta de la gruparea Stat Islamic", a adăugat el. ''Aceasta ar trebui să şocheze conştiinţa tuturor americanilor, iar refuzul de a-i condamna pe aceşti tipi este uluitor'', a insistat el.

''Nu există loc pentru ură în America'', a reafirmat Joe Biden, promiţând încă o dată că îi va aduce pe americani împreună dacă va fi ales.

Pe Twitter, preşedintele republican nu şi-a exprimat nicio îngrijorare pentru Gretchen Whitmer în ziua anunţării complotului, pe 8 octombrie.

''În loc să-mi mulţumească'' pentru acţiunea FBI, ''ea mă numeşte adept al supremaţiei albilor'', a scris el. ''Nu tolerez nicio violenţă extremă'', a adăugat preşedintele american pe reţeaua de socializare.

Miliardarul republican fusese anterior criticat pentru că a evitat să-i condamne explicit pe adepţii supremaţiei albilor în timpul primei dezbateri împotriva lui Joe Biden din 29 septembrie.

Treisprezece bărbaţi, şapte dintre ei având legături cu o grupare de extremă dreapta intitulată Wolverine Watchmen, au fost arestaţi în Statele Unite sub acuzaţia că au conspirat pentru răpirea guvernatoarei din Michigan, atacarea legislativului acestui stat şi ameninţarea forţelor de ordine, au anunţat procurorii, noteată Reuters şi AFP.

Conform plângerii penale înaintate de procurorii statului Michigan şi cei federali, suspecţii au complotat să o răpească pe guvernatoarea Gretchen Whitmer, o democrată care a intrat în conflict public cu preşedintele republican Donald Trump în ce priveşte restricţiile în criza epidemiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.