Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden riscă să fie vizat de procedura demiterii: cine a făcut anunțul

news10.com
joe biden

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor din SUA, Kevin McCarthy, a sugerat marţi că preşedintele Joe Biden ar putea fi vizat de o investigaţie care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii, în cadrul anchetelor privind afacerile unor membri ai familiei, anunță Mediafax.

Kevin McCarthy, unul dintre liderii Partidului Republican, a avertizat în mai multe rânduri că ar putea lansa proceduri de investigare sau demitere a unor membri ai Administraţiei Biden, dar este prima dată când sugerează o astfel de acţiune împotriva preşedintelui SUA, în contextul intensificării dezbaterilor politice în perspectiva scrutinului din 2024.

Kevin McCarthy a afirmat, într-un interviu acordat postului Fox News, că investigaţia Camerei Reprezentanţilor privind afacerile membrilor familiei Biden "se ridică la nivelul unei anchete în sensul procedurii demiterii".

"O astfel de anchetă ar conferi Camerei Reprezentanţilor cea mai mare putere de a obţine restul informaţiilor necesare", a subliniat McCarthy, conform site-ului Axios.com.

Kevin McCarthy a sugerat că dezvăluirile făcute de activişti pentru transparenţă din cadrul Serviciului Intern pentru Venituri (IRS) în audieri ale Comisiei pentru Supraveghere din Camera Reprezentanţilor par a indica tergiversări ale Departamentului Justiţiei în ancheta care l-a vizat pe Hunter Biden, fiul preşedintelui Joseph Biden. Preşedintele "a transformat instituţiile guvernamentale în instrumente pentru avantajarea familiei sale", a acuzat McCarthy, comparându-l pe Joseph Biden cu fostul preşedinte Richard Nixon.

În replică, Jaime Harrison, preşedintele Comitetului Naţional al Partidului Democrat, a afirmat că ameninţarea opoziţiei republicane cu activarea procedurii demiterii preşedintelui SUA are rolul "de a distrage atenţia de la lipsa unei agende politice consistente şi de la provocările semnificative generate de situaţia lui Donald Trump".

"Dorinţa republicanilor de a-l viza pe Biden indiferent de adevăr pare a fi nelimitată", a reacţionat Ian Sams, un purtător de cuvânt al Casei Albe.

Luni, Departamentul Justiţiei a anunţat că procurorul David Weiss, din statul Delaware, care a coordonat o anchetă în cazul afacerilor lui Hunter Biden, este disponibil să fie audiat în Camera Reprezentanţilor în toamnă, potrivit publicaţiei The Hill. "Suntem profund preocupaţi de diversele prezentări asupra activităţilor noastre - fie deliberate, fie din cauza unor interpretări greşite, ceea ce ar putea afecta încrederea publică în aplicarea justiţiei, faţă de care suntem dedicaţi. Departamentul Justiţiei consideră că este în interesul publicului ca poporul american şi Congresul să asculte direct în public mărturia procurorului Weiss asupra acestor afirmaţii şi dubii referitoare la autoritatea sa", a declarat luni Carlos Uriarte, asistent al procurorului general al SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.