Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden s-a supărat pe creștinii din Texas: Cere Curţii supreme să blocheze legea avortului

cdn.dnaindia.com
avort

Guvernul preşedintelui democrat Joe Biden a anunţat vineri că va cere Curţii supreme din SUA să blocheze o lege din Texas extrem de restrictivă privind avortul, pe care înalta jurisdicţie, sesizată iniţial, a refuzat să o suspende, relatează AFP şi Reuters.

"Departamentul Justiţiei are intenţia de a cere Curţii Supreme" să intervină din nou asupra acestei legi care interzice avortul după şase săptămâni de sarcină chiar în caz de incest sau viol, a declarat purtătorul său de cuvânt, Anthony Coley.

Practic, Departamentul Justiţiei va cere Curţii Supreme, care are o componenţă de 6-3 în favoarea conservatorilor, să anuleze o decizie a unei curţi de apel de a invalida ordinul unui judecător care bloca legea, pe durata continuării disputei legale.

Măsura din statul Texas a intrat în vigoare de la 1 septembrie. Legea face o excepţie pentru o urgenţă medicală documentată, dar nu şi pentru viol sau incest, potrivit Agerpres.ro.

Legea din Texas este neobişnuită în sensul că dă unor cetăţeni privaţi puterea de a o aplica, permiţându-le să dea în judecată pe oricine care efectuează intervenţia sau asistă la un avort după ce în embrion a fost depistată activitate cardiacă.

Această caracteristică a ajutat la protejarea legii în sensul de a nu fi imediat blocată, întrucât a devenit mai dificil ca statul să fie acţionat în judecată.

Criticii legii au declarat că această prevedere din lege le permite oamenilor să acţioneze ca vânători de recompense anti-avort, notează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.