Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden și-a ales momentul: Când ar urma să facă anunțul privind al doilea mandat (Bloomberg)

telegraph.co.uk
joe biden confuz

Președintele american Joe Biden intenționează să își anunțe intenția de a candida pentru un al doilea mandat după alegerile de la jumătatea mandatului în Congres, care vor avea loc în noiembrie, notează Bloomberg, citând numeroase surse apropiate liderului american.

Publicația nu precizează când ar putea urma anunțul, dar indică faptul că actualul președinte este hotărât. El este încurajat de succesele din ultimele săptămâni în politica economică, în special încetarea creșterii inflației și scăderea prețului la benzină, precum și de sprijinul Congresului pentru o serie de inițiative legislative ale sale. În plus, potrivit unor surse, Biden consideră că în 2020 a fost desemnat drept candidat la președinția Partidului Democrat, deoarece avea cele mai mari șanse de a-l învinge pe Donald Trump, iar peste doi ani situația s-ar putea repeta.

Ratingul lui Biden rămâne relativ scăzut, însă, potrivit unor surse apropiate acestuia, președintele nu acordă o importanță prea mare acestui aspect, mai ales că o serie de sondaje de opinie arată că, având de ales între el și Trump, majoritatea americanilor vor prefera în continuare prima opțiune.

Bloomberg precizează că nu toți democrații sunt mulțumiți de planurile lui Biden. Astfel, unii și-au exprimat deja îndoiala că actualul locatar al Casei Albe, care se pregătește să sărbătorească în noiembrie împlinirea a 80 de ani, ar trebui să candideze pentru un al doilea mandat.

Anterior, surse apropiate lui Trump au declarat că acesta și-ar putea anunța intenția de a se alătura din nou luptei pentru postul de șef al statului în toamnă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.