Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden și Boris Johnson au făcut o înțelegere: decizie privind situația din Afganistan

www.gettyimages.com
joe biden boris johnson

Premierul britanic Boris Johnson şi preşedintele american Joe Biden au convenit luni să colaboreze pentru a se asigura că toţi afganii eligibili să plece din Afganistan, inclusiv după încheierea fazei iniţiale de evacuare, a anunţat biroul premierului Marii Britanii, transmite Reuters.

"Au discutat despre eforturile continue ale Regatului Unit şi ale Statelor Unite de a coordona evacuarea rapidă şi sigură a cetăţenilor noştri şi a celor care au lucrat anterior cu guvernele noastre de la Aeroportul Internaţional Kabul", a declarat un purtător de cuvânt din Downing Street, după o discuţie telefonică a celor doi lideri, informează News.ro.

"Liderii au fost de acord să continue să lucreze împreună pentru a se asigura că cei care sunt eligibili să poată pleca, inclusiv după încheierea fazei iniţiale a evacuării", a spus purtătorul de cuvânt.

Johnson şi Biden au remarcat, de asemenea, importanţa unui angajament diplomatic concertat pentru a asigura progresul realizat în Afganistan şi pentru a preveni o criză umanitară, se arată într-un comunicat.

"Ei s-au angajat să conducă acţiuni internaţionale, inclusiv prin intermediul G7 şi al Consiliului de Securitate al ONU, pentru a stabiliza situaţia, a sprijini poporul afgan şi a lucra pentru un guvern afgan inclusiv şi reprezentativ", a adăugat purtătorul de cuvânt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.