Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden și Kamala Harris au refuzat să participe la reuniunea 'Platforma crimeeană' de la Kiev

Agerpres
Kamala Harris Joe Biden

Președintele Statelor Unite, Joe Biden și vicepreședintele Kamala Harris au refuzat să participe personal la reuniunea ”Platforma crimeeană” de la Kiev, a anunțat împuternicitul cu afaceri al SUA în Ucraina, adjunctul consilierului Secretarului de Stat pentru Europa și Eurasia, George Kent, într-un interviu acordat postului ”Radio Libertatea”, relatează agenția Lenta.ru.

”Din partea noastră va fi un membru al cabinetului – adică nu vor fi președintele, vicepreședintele, dar va fi un membru al cabinetului”, a răspuns diplomatul întrebat fiind despre reprezentantul părții americane la summit. El nu a precizat cine anume va fi prezent la întâlnire din partea Washingtonului.

Summitul ”Platforma crimeeană” se va desfășura în Ucraina, la 23 august. Ideea summitului a fost avansată de președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, cu scopul de a le explica ucrainenilor, crimeenilor și comunității mondiale de ce și ce s-a întâmplat în Peninsula Crimeea în anul 2014. El a calificat acest format drept o ”platformă serioasă” pentru rezolvarea diferitelor probleme de pe teritoriul Crimeii.

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitri Kuleba, a cerut tututor țărilor să se alăture ”Platformei crimeene” pentru apărarea propriilor interese.

Crimeea a revenin în componența Rusiei în martie 2014, după referendumul la care majoritatea covârșitoare a locuitorilor regiunii au susținut această decizie. Ucraina, țările UE și SUA au refuzat să recunoască rezultatele votului, calificând reunificarea peninsulei cu Rusia continentală drept anexare. Moscova respinge aceste acuzații și subliniază că procedura reunificării a fost în conformitate cu dreptul internațional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.