Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden și restul liderilor mondiali, consternați de meniul servit la Madrid: salata rusească trona pe mese

dineu

În timp ce așteptau sosirea președintelui american Joe Biden și a altor lideri mondiali în locul de înaltă securitate al summitului NATO de la periferia Madridului, marți, oficialii internaționali și jurnaliștii au fost nedumeriți să găsească "salată rusească" în meniul restaurantului intern.

Conform Reuters, amestecul de mazăre, cartofi, morcovi și maioneză este un aliment de bază în meniurile restaurantelor spaniole, dar înainte de un summit la care se așteaptă ca Rusia să fie etichetată drept o amenințare la adresa securității în noul concept strategic al alianței din cauza invaziei sale în Ucraina, prezența sa în meniu a provocat consternare.

"Salată rusească la un summit NATO? Sunt puțin surprins de această alegere", a declarat jurnalistul Iñaki López pentru publicația spaniolă La Sexta.

Cu toate acestea, conținutul atractiv de carbohidrați al felului de mâncare a părut să prevaleze asupra numelui său îndoielnic și, potrivit rapoartelor, s-a vândut în câteva ore.

O gândire mai diplomatică a fost aplicată la meniul servit marți seara miniștrilor apărării și de externe aflați în vizită la un banchet la Palatul baroc Santa Cruz din centrul Madridului.

Jose Andres, bucătarul spaniol prezentat în serialul Netflix Chef's Table, care a coordonat masa, a servit gustări clasice, dar a adăugat și o "salată ucraineană", așa cum a făcut în restaurantele sale din Spania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.