Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden susține legile stricte de raportare a taxelor pe venituri din criptoactive, bitcoin este favorizat

zf.ro
bitcoin criptomonede

Comercianții de criptomonede din SUA ar putea fi supuși în curând unor reguli mai stricte privind raportarea veniturilor, după ce administrația lui Joe Biden a susținut un amendament cheie la un proiect de lege.

În timp ce proiectul de lege privind infrastructura urma să fie votat în weekend, nu s-a decis încă nimic privind amendamentul care ar avea ramificații semnificative pentru industria cripto din SUA.

Așa-numitul amendament Portman ar stabili noi criterii stricte pentru scutirea de la raportarea fiscală a câștigurilor din criptoactrive, penalizând efectiv protocoalele proof-of- stake (PoS) în favoarea celor proof-of-work (PoW).

Amendamentul, deși nu a fost încă adoptat, ar putea avea implicații semnificative pentru rețelele PoS și ar putea stabili bariere de conformare la raportarea fiscală care ar putea fi, fără îndoială, insurmontabile pentru multe firme ce operează în spațiul DeFi. Obligațiile de a furniza raportări fiscale ar fi în esență imposibile în cadrul schimburilor descentralizate, unde clienții sunt în esență neidentificabili.

De asemenea, pare să favorizeze criptoactivele precum bitcoin, care depind de PoW și care, în conformitate cu amendamentul, ar fi scutite de astfel de raportări. Un alt amendament care se opune primului propune ca minerii și dezvoltatorii de criptomonede să nu fie considerați brokeri și, prin urmare, să nu fie astfel obligați să se conformeze la raportarea fiscală.

Amendamentul nu a fost încă votat, dar susținerea din partea Casei Albe va face ca acesta să fie greu de respins și ar putea avea implicații enorme pentru dezvoltarea criptoactivelor în SUA, a mai spus Simon Peters .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.