Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden: Trump este un `cretin perfect` pentru că şi-a bătut joc de masca sa

Agerpres
Joe Biden

Candidatul democrat la Casa Albă, Joe Biden, a afirmat marţi că Donald Trump este un "cretin perfect" pentru că a făcut glume în legătură cu felul în care s-a prezentat atunci când a purtat o mască la prima apariţie publică de la începutul crizei de COVID-19, scrie AFP preluat de agerpres.

"Este un cretin, un cretin perfect să spună astfel de lucruri", a reacţionat fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama la CNN, în cursul primei apariţii realizate în persoană de când pandemia a suspendat pe neaşteptate campania pentru prezidenţialele din noiembrie.

"Toţi marii doctori din lume spun că trebuie să porţi mască când eşti într-o mulţime", a adăugat el.

"Cred că trebuie să conduci dând un tu exemplul", a mai declarat Joe Biden, calificând afirmaţiile lui Donald Trump "chestii macho".

"Asta a ucis oameni, ucide oameni", a deplâns candidatul democrat, citând bilanţul grav de aproape 100.000 de morţi în Statele Unite, cea mai îndoliată ţară din lume.

Joe Biden, 77 de ani, a ales "Memorial Day", ziua de omagiere a soldaţilor americani căzuţi în luptă, pentru a-şi face prima apariţie în public de la 15 martie. El şi soţia sa, Jill, au purtat măşti negre pentru a depune o coroană de flori la monumentul eroilor din statul său, Delaware, luni.

Republicanul Donald Trump, 73 de ani, nu a purtat niciodată mască în public de la începutul pandemiei. El nu şi-a încălcat obiceiul luni, cu ocazia a două ceremonii de comemorare.

În cursul serii, liderul de la Casa Albă a reluat pe Twitter un mesaj în care apărea Joe Biden purtând o mască peste jumătate de faţă sub ochelari de soare, însoţit de un comentariu în batjocură: "Asta poate ajută să explice de ce lui Trump nu îi place să poarte mască în public".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.