Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden: Ucraina se luptă pentru supravieţuire

ucraina

'Ucraina se luptă pentru supravieţuire', a afirmat vineri vicepreşedintele american Joe Biden, acuzând Rusia de 'escaladarea' conflictului şi pe preşedintele Vladimir Putin că 'ignoră toate acordurile semnate', relatează AFP şi Reuters.

'Rusia continuă să contribuie la escaladarea conflictului trimiţând mercenari şi tancuri', a afimat Biden înainte de o întâlnire la Bruxelles cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk. El a vorbit despre 'mici omuleţi verzi, fără însemne, soldaţi pentru operaţiuni speciale foarte sofisticate'.

'Preşedintele Putin continuă să ceară noi planuri de pace, în timp ce trupele sale se desfăşoară în Ucraina, şi ignoră total fiecare dintre acordurile semnate de ţara sa, inclusiv acordurile de pace de la Minsk', a acuzat Biden.

Denunţând acest 'asalt', vicepreşedintele SUA a subliniat că 'nu trebuie să i se permită Rusiei să redeseneze harta Europei'.

Potrivit lui Joe Biden, SUA şi Europa trebuie să fie 'solidare' şi 'ferme' în acest moment. 'Trebuie să acţionăm ca un întreg, noi, Statele Unite, şi Europa, trebuie să fim alături de Ucraina în acest moment. Ucraina are nevoie de asistenţa noastră financiară şi de sprijin în contextul în care continuă reformele. Chiar şi în faţa unui asalt militar ei încearcă să continue reformele', a mai spus vicepreşedintele SUA.

El nu a făcut nicio referire la o posibilă livrare de arme americane către Ucraina pentru a lupta cu separatiştii în estul ţării, în privinţa căreia unii lideri europeni se tem că ar putea duce la escaladarea conflictului.

Vicepreşedintele SUA se află la Bruxelles, în timp ce preşedintele francez François Hollande şi cancelarul german Angela Merkel sunt aşteptaţi la Moscova pentru a încerca să-l convingă pe Vladimir Putin să accepte un nou plan de pace în contextul intensificării ofensivei separatiştilor proruşi în estul Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.