Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden va aloca 1 miliard de dolari pentru securitatea alimentară în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord

Captura Youtube
joe biden

Preşedintele american Joe Biden va anunţa sâmbătă un ajutor de 1 miliard de dolari pentru ameliorarea securităţii alimentare în Orientul Mijlociu şi în Africa de Nord, ameninţată după invazia rusă în Ucraina, a anunţat un responsabil al Casei Albe, informează AFP.

Această sumă va fi acordată "pe termen scurt şi lung", a spus acest responsabil, care a cerut să nu i se precizeze numele, într-un moment în care Joe Biden şi-a încheiat în Arabia Saudită turneul său în Orientul Mijlociu.

Războiul declanşat de Moscova împotriva Ucrainei la 24 februarie riscă să provoace o criză alimentară de amploare mondială, în condiţiile în care Ucraina, important exportator de cereale, nu îşi poate scoate recoltele din porturile pe care încă le mai controlează.

Un număr record de 345 de milioane de oameni se confruntă cu perspectiva foametei, a declarat la sfârşitul săptămânii trecute directorul executiv al Programului Alimentar al ONU, David Beasley. "Impactul economic şi social este resimţit mult dincolo de graniţele ucrainene, generând penurie de alimente, creşteri de preţuri şi insecuritate alimentară, afectând Africa, Orientul Mijlociu şi chiar America Latină", a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.