Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden va mări numărul vizelor pentru muncitorii sezonieri

Agerpres - Reuters
Joe Biden

Statele Unite vor face disponibile 20.000 de vize suplimentare pentru muncitorii sezonieri din sectorul non-agricol până la 31 martie, inclusiv 6.500 de vize pentru muncitori din Guatemala, Honduras, El Salvador şi Haiti, într-un efort de a încuraja migraţia legală din America Centrală, a declarat luni un oficial american pentru Reuters.

Vizele suplimentare H-2B vor fi în plus faţă de alocarea anuală a 66.000 de vize pentru anul fiscal, potrivit oficialului, care a adăugat că un anunţ urmează a fi făcut luni.

Extinderea programului de vize H-2B, folosit pentru a angaja grădinari, menajere, lucrători în industria hotelieră şi construcţii, precum şi în parcuri de distracţii, printre altele, intervine în timp ce piaţa muncii din SUA continuă să se confrunte cu un deficit de lucrători în timpul pandemiei de COVID-19, potrivit Agerpres.

Casa Albă a promovat eforturile de a crea căi legale pentru ca migranţii să vină în Statele Unite, în timp ce un număr record de migranţi au fost arestaţi la graniţa de sud sub administraţia Biden.

Totuşi, chiar dacă toate cele 6.500 de vize sunt folosite, aceasta reprezintă doar o fracţiune din numărul migranţilor care încearcă să ajungă în Statele Unite. Patrula de Frontieră a Statelor Unite a efectuat peste 700.000 de arestări de migranţi din aceste patru ţări în anul fiscal 2021.

Cele 20.000 de vize suplimentare sunt o scădere uşoară faţă de 22.000 puse la dispoziţie pentru a doua jumătate a anului fiscal 2021.

Administraţia preşedintelui american Joe Biden a lăsat deoparte 6.000 de vize H-2B pentru cele trei ţări din America Centrală în timpul celui de-al doilea semestru al exerciţiului fiscal 2021, care s-a încheiat pe 30 septembrie.

Adăugarea Haiti urmează deciziei lui Joe Biden de a deporta haitieni după ce mii dintre ei au ajuns în sudul Texasului în septembrie. Această ţară se confruntă cu instabilitate politică şi violenţă în urma asasinării preşedintelui Jovenel Moise în iulie precum şi a dezastrelor naturale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.