Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden vorbește despre elefantul din încăpere: cum explică o candidatură la 80 de ani

linii Joe Biden

Preşedintele SUA, Joe Biden, în vârstă de 80 de ani, evită de obicei chestiunea vârstei, dar a abordat-o în timpul unei strângeri de fonduri la un teatru de pe Broadway din New York, spunând că experienţa sa l-a ajutat să facă faţă unor crize precum cea din Ucraina şi Covid, relatează AFP, informează News.ro.

"Mulţi oameni par să se concentreze pe vârsta mea", a spus Biden. "O înţeleg, credeţi-mă, o ştiu mai bine decât oricine". El a adăugat: "Candidez pentru că este în joc democraţia, pentru că în 2024 democraţia este din nou pe buletinul de vot. Şi să nu existe nicio îndoială: Donald Trump şi republicanii săi MAGA sunt hotărâţi să distrugă democraţia americană".

Democratul a adăugat că nu se va "pleca" în faţa "dictatorilor" şi l-a acuzat pe Trump - al cărui slogan este Make America Great Again (MAGA) - că ar face acest lucru în faţa preşedintelui rus Vladimir Putin.

Sondajele de opinie arată că alegătorii americani sunt îngrijoraţi de vârsta lui Biden înainte de o probabilă revanşă anul viitor împotriva lui Trump, pe care l-a învins în 2020.

Un influent editorialist american, David Ignatius, de la Washington Post, a provocat agitaţie atunci când i-a cerut săptămâna trecută lui Biden să nu candideze, spunând că acesta riscă să îi submineze "cea mai mare realizare" a sa, aceea de a-l învinge pe Trump. Biden, care participă săptămâna aceasta la Adunarea Generală a ONU de la New York, ar avea 86 de ani la sfârşitul unui al doilea mandat, iar adversarii săi republicani vizează fără încetare acest aspect.

Trump - care are 77 de ani şi ar fi cel mai în vârstă preşedinte ales vreodată dacă va câştiga anul viitor - a declarat într-un interviu difuzat duminică că Biden nu este "prea bătrân", dar că este "incompetent".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.