Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Ruby, unul dintre creatorii serialului animat 'Scooby-Doo', a murit la vârsta de 87 de ani

Scooby-Doo

Ruby, de patru ori nominalizat la premiile Daytime Emmy, a murit pe 26 august în casa lui din Los Angeles, a anunţat unul dintre nepoţii lui.

Joe Ruby l-a întâlnit pe Ken Spears când amândoi erau monteuri de sunet, apoi au făcut parte din echipa de scenarişti a companiei Hanna-Barbera şi au creat serialul „Scooby-Doo, Where Are You!”, care a debutat la CBS în septembrie 1969. Dintre primele 25 de episoade, el a scris şi editat mai puţin patru, potrivit news.ro.

Citește și: Epidemiologii trag semnalul de alarmă: Ne vom confrunta cu un număr crescut de infecții

La începutul anilor 1970, cei doi au fost numiţi de Fred Silverman de la CBS coordonatori ai programului pentru copii difuzat sâmbăta. Ei l-au urmat pe director la ABC, în 1975. „Scooby-Doo” a fost, de asemenea, mutat.

Joseph Clemens Ruby s-a născut pe 30 martie 1933, la Los Angeles. După ce a absolvit cursurile liceale, s-a înrolat în Marina Americană şi a luptat în Coreea.

Vezi și: Sindicaliștii din Poliție îi desființează pe șefii care au bătut palma cu interlopii: E greu să justifici acum, după ce 3 săptămâni te-ai ascuns

Fan al benzilor desenate, Ruby a fost angajat de Walt Disney Studios. Conştient că îi va lua ani buni până ce va deveni animator deplin, el a ales să devină editor muzical şi a continuat să lucreze ca artist animator pe cont propriu înainte de a fi angajat la Hanna-Barbera în 1959.

Pe lângă „Scooby-Doo”, Ruby şi Spears au creat personaje precum Dynomutt, Dog Wonder şi Jabberjaw at H-B, apoi au lucrat la seriale ca „The Barkleys” şi „The Houndcats”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.