Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Johannesburg | Ceremonie de botez încheiată dramatic: Cel puțin nouă persoane s-au înecat în timpul unei inundații fulgerătoare

aljazeera.com
Johannesburg

Oficialii spun că se așteaptă ca numărul morților să crească pe măsură ce operațiunile de salvare continuă. Cel puțin nouă persoane au murit în Africa de Sud după ce s-au înecat în timpul unei inundații fulgerătoare de-a lungul râului Jukskei din Johannesburg, au anunțat duminică serviciile de urgență, anunță aljazeera.com.

Acestea au fost luate de valuri în timpul unei ceremonii de botez, au declarat oficialii. Se crede că alte opt persoane sunt încă dispărute. "Am recuperat două cadavre ieri și alte șapte astăzi", a declarat Robert Mulaudzi, purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgență din Johannesburg, pentru agenția de presă DPA.

Se așteaptă ca numărul acestora să crească pe măsură ce operațiunea de căutare și salvare continuă. Mulaudzi a declarat că 33 de credincioși se adunaseră pe malul râului din Bramley Park, suburbie a Johannesburgului, pentru ritualul de botez de sâmbătă, 3 decembrie.  și un curent puternic, a spus el.

Congregațiile se adună adesea pentru a desfășura ritualuri bisericești, inclusiv curățarea și botezul, de-a lungul râului Jukskei, care trece de-a lungul mai multor comune, inclusiv Alexandra, în estul Johannesburgului.

În iunie, patru persoane s-au înecat în timpul unor ceremonii de botez în provincia Limpopo din țară, iar de Paștele din acest an, Departamentul de Apă și Salubritate a trimis un avertisment special împotriva organizării de ceremonii de botez în râuri. Mulaudzi a cerut bisericilor care organizează astfel de ceremonii să fie mai atente la furtunile și inundațiile bruște care sunt frecvente în această perioadă a anului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.