Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

John Bolton cere retragerea trupelor iraniene din Siria

siria iran

John Bolton, consilierul american pentru Securitate Națională, a afirmat că Iranul trebuie să-și retragă trupele din Siria ca o precondiție pentru un acord de pace, stabilind perspectiva ca trupele americane și britanice să rămână pe termen nelimitat, informează cotidianul Times.

John Bolton se află la Ierusalim pentru discuții cu premierul israelian Benyamin Netanyahu. Se pare că acesta a exclus o retragere rapidă a trupelor americane din Siria, așa cum a cerut anterior Trump.

El a spus că SUA ar trebui să folosească "influența" asupra Rusiei, unul dintre cei doi susținători cheie ai președintelui Assad, pentru a forța retragerea trupelor iraniene. El a recunoscut că Vladimir Putin i-a transmis lui Donald Trump în luna iulie că nu există nicio perspectivă în acest sens.

Bolton urmează să se întâlnească astăzi cu Nikolai Patrușev, omologul său rus. "Vom vedea ce putem noi și alții să convenim în ceea ce privește soluționarea conflictului din Siria. Dar o condiție prealabilă este retragerea tuturor forțelor iraniene înapoi în Iran ", a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.