Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

John Bolton s-a întâlnit la Moscova cu ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu

unimedia
Serghei Soigu

Consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, John Bolton, s-a întâlnit marţi, la Moscova, cu ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, la o zi după discuţiile intense purtate cu responsabili ruşi de rang înalt şi axate pe anunţul referitor la retragerea Statelor Unite din tratatul privind forţele nucleare intermediare (INF), transmite AFP preluată de Agerpres.

Cu prilejul întrevederii, al cărei început a fost transmis de televiziunea rusă, ministrul Şoigu a chemat la un 'dialog mai activ' cu Statele Unite.

'Astăzi, există un mare număr de probleme în lume pe care le-am putea rezolva graţie eforturilor noastre comune', a afirmat ministrul rus, citat de agenţia RIA Novosti.

'Aceasta se referă la chestiunile strategice legate de descurajarea nucleară, precum şi la cele legate de reglementarea unor conflicte importante care durează de multă vreme', a precizat el.

După summitul Putin-Trump de pe 16 iulie de la Helsinki, 'putem constata că un dialog bilateral este pe cale de a fi restabilit progresiv', a adăugat Şoigu.

'Sunt convins că până şi paşi mici vor face bine relaţiilor noastre şi reconstruirii încrederii' reciproce, a arătat el.

La rândul său, John Bolton a declarat - conform traducerii în limba rusă, preluată de AFP - că se află la Moscova cu 'misiunea de a aprofunda şi întări dialogul' cu Rusia.

Deplasarea lui Bolton la Moscova survine la scurt timp după de preşedintele american Donald Trump a anunţat sâmbătă decizia de retragere a Statelor Unite din tratatul privind forţele nucleare intermediare (INF), încheiat cu URSS în 1987.

Luni, John Bolton a discutat despre soarta acestui tratat cu şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, şi a avut o întrevedere de 'aproape cinci ore' cu Nikolai Patruşev, secretarul Consiliului Securităţii Rusiei.

Ulterior, Bolton a declarat că responsabilii ruşi au insistat că Moscova nu a încălcat tratatul în cauză.

Bolton urmează să se întâlnească marţi cu preşedintele rus Vladimir Putin, după care va face bilanţul vizitei sale la Moscova, într-o conferinţă de presă programată la ora 17.00 GMT.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.