Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

John Kerry avertizează cu privire la zidul pe care Donald Trump îl vrea la frontiera cu Mexicul

abnews24.com
mexic

Şeful Departamentului de Stat, John Kerry, consideră că autorităţile mexicane nu vor plăti de bunăvoie construcţia zidului la frontiera sa cu Statele Unite ale Americii, relatează sâmbătă agenţia de presă EFE.

"Ei nu vor aloca de bună voie fonduri pentru ceea ce nu sunt de acord" - a spus Kerry. "Vorbesc tocmai despre un pas voluntar, să aşteptăm să vedem ce măsuri vor fi luate", a adăugat el într-un interviu acordat vineri pentru ABC.

Secretarul de stat american nu a exclus de asemenea ca noua administraţie de la Washington, condusă de Donald Trump, ar putea încerca să facă să pară că Mexicul este cel care plăteşte pentru ridicarea zidului la frontieră, scrie agerpres.ro.

Aceste declaraţii ale lui John Kerry intervin după ce Trump a explicat că planul său este ca Congresul să aprobe elemente pentru a "accelera" construirea zidului, iar apoi Mexicul "va rambursa" banii.

Preşedintele ales Donald Trump a asigurat vineri că Mexicul va rambursa costurile construcţiei zidului, potrivit Reuters. ''Presa incorectă nu spune că orice bani cheltuiţi pe ridicarea (rapidă a) Marelui Zid vor fi rambursaţi de către Mexic ulterior !'', a scris Trump pe Twitter.

Postul de televiziune CNN a relatat joi, citând surse din cadrul Partidului Republican, că Trump a decis să nu mai exercite presiuni asupra guvernului mexican pentru a oferi fonduri care să acopere în totalitate costurile pentru construirea zidului.

În campania electorală, Trump susţinea că zidul ar trebui să aibă o înălţime de circa 15 m, iar costurile sale s-ar ridica la 10-12 miliarde de dolari, după cum scria presa americană la timpul respectiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.