Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

John Kerry laudă autorităţile din Ucraina: Ce spune despre Vladimir Putin

politico.com
john kerry

Şeful diplomaţiei americane, John Kerry, a salutat joi 'buna credinţă' şi eforturile Ucrainei menite să pună capăt conflictului cu rebelii proruşi din estul acestei ţări, informează AFP. Vizita lui Kerry, sosit dimineaţa în capitala ucraineană, intervine cu o zi înainte de summitul NATO de la Varşovia, care va avea loc vineri şi sâmbătă şi deja calificat de unii experţi drept cel mai important din ultimii ani şi la care va participa şi preşedintele ucrainean.

După întrevederea avută cu preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, Kerry a estimat că guvernul de la Kiev a dat dovadă 'de bună credinţă' în eforturile sale pentru a pune în aplicare acordurile de pace de la Minsk. El a adăugat, de asemenea, că preşedintele Barack Obama a fost 'foarte clar' în timpul unei conversaţii telefonice cu omologul rus Vladimir Putin, miercuri, cu privire la faptul că Rusia ar trebui să înceteze să-i susţină pe separatişti, după cum o acuză Occidentul. Moscova dezminte aceste acuzaţii. 'Pot să vă asigur, în numele preşedintelui Obama şi al poporului american, că SUA vor susţine Ucraina', a spus John Kerry.

La rândul său, preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a declarat că 'SUA sunt şi vor rămâne un aliat-cheie al Ucrainei pe scena internaţională'. După vizita sa la Kiev, în timpul căreia Kerry va avea o întrevedere şi cu premierul Volodimir Groisman, acesta se va ralia la Varşovia preşedintelui american Barack Obama şi altor lideri ai ţărilor membre în NATO, pentru summitul anual al Alianţei, în timpul căruia va fi aprobată întărirea organizaţiei în faţa Federaţiei Ruse, decisă după declanşarea crizei ucrainene, fără precedent de la prăbuşirea Uniunii Sovietice. Rusia se declară 'îngrijorată de activităţile' NATO lângă frontierele sale, potrivit purtătoarei de cuvânt a Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova. 'Va exista desigur un răspuns adecvat din partea noastră', a adăugat Zaharova joi, în timpul vizitei sale în Crimeea, peninsulă ucraineană anexată de Moscova în martie 2014, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.