Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cadavrul lui John McAfee, celebrul creator al sistemului antivirus, este tot la morga din Spania, la un an de la deces

John McAfee

Trupul neînsuflețit al creatorul de sisteme software antivirus John McAfee rămâne la morga spaniolă la un an de la decesul său, în condițiile în care nu a fost încă soluționat un proces legal intentat de familia sa.

McAfee, care a lansat primul software antivirus comercial din lume în 1987, a fost găsit mort, la vârsta de 75 de ani, pe 23 iunie anul trecut, în celula sa din închisoare, la câteva ore după ce Înalta Curte spaniolă a autorizat extrădarea sa în Statele Unite pentru acuzații de evaziune fiscală, scrie mediafax.ro.

Magnatul britanico-american fusese încarcerat într-o închisoare din Barcelona timp de 8 luni, după ce a fost arestat după ani de zile în care a fugit de autoritățile americane.

Autopsia a stabilit că acesta a murit prin sinucidere. Autoritățile penitenciare au declarat că acesta încercase deja să se sinucidă cu patru luni înainte de a muri.

La scurt timp după moartea sa, văduva lui McAfee a declarat că acesta nu se sinucisese și că va căuta "răspunsuri".

"Este greu de descris în cuvinte cum a fost viața în ultimul an", a scris Janice McAfee pe Twitter joi, invitând utilizatorii să semneze o petiție online "pentru a ajuta la presiuni" asupra autorităților spaniole să elibereze trupul lui McAfee.

Petiția, semnată de 1.365 de persoane până în prezent, solicită o autopsie independentă "pentru a determina dacă motivul oficial al morții poate fi contestat sau investigat în mod privat".

Familia lui McAfee a considerat că autopsia inițială este incompletă și a cerut verificări suplimentare, care au fost refuzate de un judecător local, a declarat miercuri avocatul regretatului antreprenor, Javier Villalba. Familia a făcut apel la această decizie.

Un judecător a decis apoi că trupul lui McAfee nu poate fi predat familiei până la soluționarea apelului lor, a precizat avocatul.

Cadavrul rămâne la aceeași morgă din Barcelona unde a fost efectuată autopsia, a declarat un purtător de cuvânt al departamentului de justiție al guvernului regional, adăugând că este neobișnuit ca trupurile identificate și revendicate de familiile lor să fie depozitate pentru o perioadă atât de lungă de timp, conform Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.