Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

John Obi Mikel a agăţat ghetele în cui, la 35 de ani

Sky Sports
John Obi Mikel

Internaţionalul nigerian John Obi Mikel, fostul mijlocaş al echipei de fotbal Chelsea Londra, şi-a anunţat retragerea din activitate, la vârsta de 35 de ani, informează AFP.

"Se pune că toate lucrurile bune au un final, iar pentru cariera mea de fotbalist profesionist acea zi a venit", a scris jucătorul african într-un lung mesaj postat pe contul său de Instagram.

Obi Mikel, un jucător polivalent, capabil să evolueze ca pivot în faţa apărării, în sprijinul atacanţilor sau chiar ca apărător central, şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei la Chelsea, care l-a transferat de la modestul club norvegian Lyn Oslo.

Nigerianul a disputat 372 de meciuri alături de gruparea londoneză, între 2006 şi 2017, construindu-şi un palmares solid, care include două titluri de campion al Angliei (2010, 2015), un trofeu în Liga Campionilor (2012) şi altul în Europa League (2013). El a câştigat, totodată, patru Cupe ale Angliei (2007, 2009, 2010, 2012) şi două Cupe ale Ligii (2007, 2015.

Cu selecţionata Nigeriei, John Obi Mikel a fost campionat al Africii în 2013, după o finală câştigată la Johannesburg în faţa naţionalei din Burkina Faso (1-0).

Retrogradat pe banca de rezerve după sosirea francezului Ngolo Kante, nigerianul a plecat în China, unde s-a alăturat clubului Tianjin Teda în 2017, pe vremea când campionatul chinez, proaspăt restructurat, căuta să atragă jucători cu experienţă din marile campionate europene.

Revenit din China, el a mai evoluat pentru Middlesbrough, în liga secundă engleză, în 2019, iar apoi pentru Trabzonspor (2019-2020) şi Stoke City, din nou în Anglia (2020-2021), înainte de o ultimă provocare la Kuweit SC, unde a a jucat ultimul său meci, la sfârşitul anului trecut.

"Când privesc înapoi la ultimii 20 de ani ai carierei mele, trebuie să spun că sunt foarte mulţumit de tot ceea ce am reuşit să realizez şi, mai ales, de fiinţa umană pe care a ajutat-o să se modeleze. Toate acesta nu ar fi fost posibile fără sprijinul neclintit al familiei mele, al managerilor mei, cluburilor mele, antrenorilor mei, coechipierilor mei şi, mai ales, al suporterilor mei fideli", a adăugat John Obi Mikel în mesajul său.

Clubul Chelsea a salutat pe Twitter "amintirile" împărtăşite cu fostul său jucător, urându-i "o retragere bună".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.