Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

John Sullivan este noul ambasador al Statelor Unite în Rusia

kremlin, casa alba

Senatul american l-a confirmat joi pe John Sullivan în funcţia de ambasador al Statelor Unite în Rusia, la propunerea preşedintelui Donald Trump, într-o perioadă de relaţii tensionate între Washington şi Moscova, transmite Reuters potrivit news.ro

Sullivan, avocat care a lucrat în administraţii republicane precedente, înainte de a deveni secretar de Stat adjunct în 2017, îl va înlocui pe Jon Huntsman, care a demisionat în august, după doi ani în funcţie, pe fondul speculaţiilor că va candida la funcţia de guvernator al statului Utah.

Sullivan va fi cel mai important diplomat american în Rusia într-o perioadă deosebit de dificilă în relaţiile bilaterale, care este tensionată de o serie de dezacorduri legate de Ucraina, războiul civil din Siria şi influenţa Iranului în Orientul Mijlociu, pe lângă acuzaţiile legate de amestecul Rusiei în alegerile americane.

Moscova neagă acuzaţiile.

Relaţiile înfloritoare ale Rusiei cu China sunt o altă sursă de îngrijorare pentru politicienii americani.

Confirmarea în funcţie a lui Sullivan survine într-o perioadă critică a preşedinţiei lui Trump, care este zguduită de investigaţia pentru demitere, în care democraţii îl acuză că a abuzat de funcţie pentru a încerca să oblige Ucraina să îl investigheze pe rivalul său politic Joe Biden.

Fostul vicepreşedinte Biden este principalul candidat pentru nominalizarea din partea Partidului Democrat pentru alegerile prezidenţiale de anul viitor.

Joi, parlamentarii americani au mai făcut un pas către inculparea lui Trump, membrii unei comisii din Camera Reprezentanţilor, condusă de democraţi, dezbătând acuzaţiile oficiale care vor fi trimise plenului Camerei, pentru a fi votate săptămâna viitoare.

Confirmarea lui Sullivan survine vizitei efectuate la Washington în această săptămână de ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, în timpul căreia s-a întâlnit cu omologul său Mike Pompeo şi cu Trump.

În timpul vizitei au fost reluate acuzaţiile privind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016 şi dacă ar putea face acest lucru şi în 2020. Trump a avertizat Moscova să nu facă acest lucru, în timpul întâlnirii cu Lavrov, au anunţat Casa Albă şi Pompeo.

Agenţiile americane de informaţii au conchis că Rusia s-a amestecat în alegerile prezidenţiale din  2016.

În luna octombrie, Trump l-a nominalizat ca înlocuitor al lui Sullivan pe Stephen Biegun, reprezentantul special al SUA pentru Coreea de Nord, un veteran respectat al politicii externe. Acesta se bucură de un sprijin larg şi este consideratcă ar fi un secretar de Stat în exerciţiu acceptabil, dacă Pompeo va opta să demisioneze pentru a candida anul viitor pentru un loc în Senat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.