Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Johnson & Johnson crede că și alte vaccinuri provoacă cheaguri de sânge

Johnson & Johnson
Johnson & Johnson

Compania americană Johnson & Johnson a cerut producătorilor rivali de vaccinuri anti-COVID-19 să i se alăture în eforturile ce vizează studierea riscurilor de cheaguri sangvine asociate utilizării acestor seruri, a anunţat vineri cotidianul The Wall Street Journal, citând surse familiarizate cu această chestiune, relatează Reuters.

AstraZeneca, o companie britanico-suedeză, afectată la rândul ei de mai multe săptămâni din cauza îngrijorărilor similare legate de riscurile de coagulare, a acceptat invitaţia, în timp ce companiile americane Pfizer şi Moderna au refuzat-o, spunând că vaccinurile lor par să fie sigure, scrie agerpres.ro.

Autorităţile federale americane din domeniul sănătăţii au recomandat marţi sistarea utilizării vaccinului Johnson & Johnson cel puţin pentru câteva zile, după ce şase femei cu vârste mai mici de 50 de ani au dezvoltat o formă rară de cheaguri sangvine după ce au fost inoculate cu acest ser.

Săptămâna trecută, Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat că examinează patru cazuri de forme rare de cheaguri sangvine raportate la persoane din Statele Unite inoculate cu vaccinul Johnson & Johnson. După acel anunţ, afirmă jurnaliştii de la WSJ, compania Johnson & Johnson a început să îi contacteze pe ceilalţi producători de vaccinuri anti-COVID-19.

Pfizer şi Moderna au obiectat considerând că nu este nevoie să dubleze eforturile depuse de agenţiile federale americane care analizează deja cazurile de cheaguri sangvine şi investighează cauzele lor, potrivit articolului publicat în The Wall Street Journal.

Astfel de efecte adverse specifice nu au fost raportate în rândul persoanelor care au fost imunizate cu vaccinurile Pfizer şi Moderna, au precizat reprezentanţii celor două companii americane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.