Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Johnson & Johnson vine cu vestea verii: A doua doză din vaccinul său anti-Covid oferă o creştere 'rapidă şi puternică' a anticorpilor

Johnson & Johnson
Johnson & Johnson

Johnson & Johnson a transmis miercuri că, potrivit unui studiu, o doză suplimentară din vaccinul său anti-Covid oferă o creştere „rapidă şi puternică” a numărului de anticorpi, atunci când este administrată celor care au primit serul.

Potrivit nbcnews.com, datele preliminare arată că în cazul oamenilor care au fost deja vaccinaţi cu serul J&J a fost observată o creştere de nouă ori a anticorpilor, faţă de nivelul obţinut în 28 de zile de la prima doză, a transmis compania.

Acea creştere a fost remarcată în studiu la participanţi cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani şi la cei cu vârste de peste 65 de ani care au primit o doză suplimentară mai mică.

Studiul a fost realizat ca anticipare la nevoia unei doze suplimentare, a spus compania.

Rezultatele au fost trimise spre publicare în MedRxiv, potrivit News.ro.

Mathai Mammen, şeful Janssen Research & Development de la Johnson & Johnson, a spus că firma este nerăbdătoare să „discute cu oficialii din sănătate publică o eventuală strategie” pentru implementarea dozei suplimentare.

Compania a mai spus că discută în acest sens cu Food and Drug Administration şi Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, precum şi cu Agenţia Europeană a Medicamentului şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Doze suplimentare din vaccinurile dezvoltate de Pfizer şi Moderna vor fi oferite spre administrare în SUA începând cu 20 septembrie.

În Europa, mai multe ţări au decis deja acest lucru şi altele au în vedere introducerea dozei suplimentare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.