Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jordan Belfort, adevăratul 'Lup de pe Wall Street' dă în judecată producătorii filmului pentru 300 de milioane de dolari

Jordan Belfort, fostul broker după care a fost inspirat scenariul filmului "Lupul de pe Wall Street/ The Wolf of Wall Street" a intentat proces producătorilor şi cere daune de 300 de milioane de dolari, potrivit BBC.

Belfort a fost interpretat de Leonardo DiCaprio în film, actor care a fost nominalizat la premiile Oscar şi a avut succes la box office, potrivit news.ro.

El pretinde că Red Granite Productions a minţit cu privire la faptul că a fost "finanţat în mod legal" când a vândut drepturile de autor pentru povestea sa.

Avocatul companiei l-a descris pe Belfort la proces drept "disperat şi extrem de ironic".

Co-fondatorul Red Granite Productions Riza Aziz a fost arestat anul trecut, fiind suspectat că a spălat bani.

Belfort, 57 de ani, pretinde că Aziz "a ascuns aceste fapte penale şi surse de finanţare de el".

Citește și: Dușmanul lui Liviu Dragnea revine în PSD! Despre cine este vorba

Producătorul de la Hollywood Aziz este fiul vitreg al premierului malaezian Najib Razak, care este acuzat că a delapidat 700 de milioane de dolari din fondul 1Malaysia Development Berhad (1MDB) - care a finanţat filmul.

Filmul, care este cel mai mare succes al lui Martin Scorsese, s-a bazat pe cartea lui Belfort, care descrie ascensiunea sa fulgerătoare în anii '80, dar şi decăderea după scandaluri de corupţie, femei, înşelăciune şi crimă.

Citește și: Vești pentru români! Apar noi modificări în Legea Pensiilor

Belfort, care a petrecut 22 de luni în închisoare pentru infracţiuni redate în filmul din 2013, vrea acum ca drepturile sale de autor să devină nule, susţinând că nu ar fi făcut-o dacă ar fi ştiut de unde vin banii.

Suma pe care o cere este de 300 de milioane de dolari (229 de milioane de lire sterline), veniturile generate de film la box office.

Avocatul companiei Red Granite Matthew Schwartz a spus: "Procesul lui Jordan Belfort nu este nimic mai mult decât o încercare disperată şi ironică de a renunţa la un acord care pentru prima dată în viaţa sa l-a făcut bogat şi faimos prin mijloace legale".

Interpretarea lui DiCaprio i-a adus un Glob de Aur şi o nominalizare la Oscar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.