Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jordan Peele și JJ Abrams vor sprijini eforturile împotriva interzicerii avortului în statul Georgia

Operation World
Georgia

Regizorii americani Jordan Peele și J.J. Abrams vor sprijini financiar eforturile împotriva legii pentru interzicerea avortului după detectarea activităţii cardiace a fătului care a fost adoptată în urmă cu câteva zile în statul Georgia, relatează nme.com.

Cei doi cineaști americani vor dona toate câștigurile obținute de pe urma serialului "Lovecraft County". Producția, care va fi difuzată de postul de televiziune american HBO, va fi filmată pe teritoriul statului Georgia.

"În câteva săptămâni vom începe filmările pentru noul nostru serial, «Lovecraft Country», și o vom face sprijinind complet femeile din Georgia", au afirmat aceștia într-un comunicat comun. "Legea pentru interzicerea avortului după detectarea activității cardiace a fătului, adoptată de guvernatorul Brian Kemp, este un efort neconstituțional care restricționează și mai mult capacitatea femeilor și a furnizorilor acestora de servicii medicale de a lua decizii private, de unii singuri. Să nu ne înțelegem greșit, acesta este un atac direct și intenționat asupra femeilor", au continuat aceștia.

J.J. Abrams a afirmat că Bad Robot, firma sa de producție, și Monkeypaw Productions, compania lui Peele, vor dona fonduri pentru demersurile desfășurate împotriva legii. "Îi susținem pe Stacey Abrams (reprezentanta opoziției în adunarea legislativă a statului american, n.r.) și pe oamenii muncitori ai Georgiei și vom dona 100% din onorariile noastre episodice către cele două organizații care luptă împotriva acestei legi draconice: filiala din Georgia a Uniunii Americane pentru Libertăți Civile și organizația Fair Fight Georgia", a declarat acesta.

Demersurile celor doi cineaști vin după ce cinci companii de producție de la Hollywood au anunțat că nu vor mai filma noi proiecte în statul american până la abrogarea legii. Acestea sunt Killer Films (producătoare a filmelor "Carol" și "Vox Lux"), Blown Deadline Productions (serialul "The Wire/Cartelul crimelor"), Colorforce (cunoscută pentru serialul "American Crime Story" și pelicula "Crazy Rich Asians") și CounterNarrative (producătoare a lungmetrajului Netflix "Triple Frontier").

De asemenea, actrița americană Alyssa Milano - cunoscută pentru apariția în serialul "Charmed/Farmece", dar și pentru lansarea campaniei #MeToo împotriva abuzurilor sexuale - a făcut apel la declanșarea unei "greve a sexului" în semn de protest față de lege.

În martie, zeci de celebrități de la Hollywood au semnat o scrisoare deschisă dedicată autorităților din statul american Georgia, prin intermediul căreia se opuneau pe atunci proiectului legislativ.

Printre vedetele care au semnat scrisoarea se numără actorii Alec Baldwin, Ben Stiller, Mia Farrow, Gabrielle Union, Don Cheadle, Amy Schumer, dar şi membri ai Asociației scenariștilor americani, care au susţinut că vor convinge companiile de producție din lumea televiziunii și a filmului să părăsească statul dacă proiectul va fi aprobat. Lovitura este una grea pentru economia Georgiei, deoarece capitala statului, Atlanta, este un centru de producție important pentru lumea cinematografică și a televiziunii.

Atlanta, capitala statului american Georgia, este sediul companiei media Turner Broadcasting System. În portofoliul acesteia sunt incluse canalul de știri CNN, posturile de filme TNT (Turner Network Television) și TCM (Turner Classic Movies), dar și posturile de desene animate Cartoon Network și Boomerang. Orașul mai este folosit ca decor pentru filmele produse de studiorile Marvel, dar și în seriale precum "The Walking Dead" și "Stranger Things".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.