Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jorden van Foreest, învingător în turneul de la Wijk aan Zee

https://jorden.vanforeest.com/
jorden foreest

Marele maestru Jorden van Foreest a devenit primul olandez care reuneşte să câştige prestigiosul turneu de şah de la Wijk aan Zee (Olanda), după 36 de ani de la succesul obţinut de compatriotul său Jan Timman, în 1985, informează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Van Foreest, în vârstă de 21 ani, a intrat în posesia trofeului după ce a reuşit să-l învingă în Armaghedon (meciul de departajare) pe compatriotul său Anish Giri, în ultima rundă a acestui turneu, considerat un adevărat "Roland Garros al şahului", ajuns la cea de-a 83-a sa ediţie.

În urma acestei victorii, Jorden Van Foreest a ajuns în premieră la un ELO de 2.700 puncte, urcând de pe locul 66 pe cea de-a 37-a poziţie în ierarhia mondială.

Citește și: Probleme MAJORE pentru fostul colonel care TĂIA și SPÂNZURA la BAD a Jandarmeriei Române - Instanța a validat probele DIICOT și stabilește începerea judecății

Deţinătorul titlului la Wijk aan Zee, americanul Fabiano Caruana, s-a clasat de această dată doar pe poziţia a patra, la 0,5 puncte de învingător, în timp ce campionul mondial en titre, norvegianul Magnus Carlsen, a ocupat locul al şaselea a şasea în ierarhia finală, la un punct în spatele lui van Foreest.

Clasament final: 1. Jorgen van Foreest (Olanda) - 8,5 puncte, 2. Anish Giri (Olanda) - 8,5 puncte, 3. Andrei Esipenko (Rusia) - 8 puncte, 4. Fabiano Caruana (SUA) - 8 puncte, 5. Alireza Firouzja |(Iran) - 8 puncte, 6. Magnus Carlsen (Norvegia) - 7,5 puncte etc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.