Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Josep Borell îl calcă pe nervi pe Putin: Aliații nu vor trimite numai tancuri, ci și avioane de luptă

Twitter
Josep Borell

Ţări cum ar fi Statele Unite sau Germania ar putea trimite până la urmă Ucrainei avioane de luptă, este de părere înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politica de securitate, Josep Borrell, citat joi de dpa. Şi furnizarea de tancuri occidentale pentru forţele ucrainene a fost iniţial foarte controversată, a reamintit şeful diplomaţiei europene înaintea summitului UE-Ucraina programat vineri la Kiev. În cele din urmă s-a ajuns însă la un acord şi această "linie roşie" a fost încălcată; toate livrările de armament pentru Ucraina au fost însoţite de avertismente privind escaladarea războiului cu invadatorii ruşi, a adăugat el.

Borrel a refuzat să se exprime pro sau contra livrării de avioane de luptă, deoarece "treaba mea este să încerc să ajungem la un consens, iar una din cele mai bune modalităţi este de a nu lua poziţii care l-ar putea periclita".

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a afirmat recent că este deschis la ideea ca Ucraina să primească avioane de luptă, însă Germania şi SUA, care le-au promis recent tancuri ucrainenilor, au respins până acum această posibilitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.