Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Josep Borrell denunţă ameninţările Iranului la adresa Israelului

Şeful diplomaţiei UE Josep Borrell a condamnat joi ameninţările proferate miercuri de ghidul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, la adresa Israelului, estimând că ele pun în pericol pacea mondială, relatează AFP potrivit Agerpres.

"Condamn în termenii cei mai fermi posibil apelul Ghidului suprem iranian @khamenei_ir la luptă împotriva Israelului", a scris Borrell pe contul său de Twitter.

"Asta reprezintă o ameninţare pentru pacea şi securitatea internaţionale. Securitatea Israelului este de o importanţă primordială şi UE va fi alături de el", a adăugat el.

"Vom susţine (...) orice naţiune sau grup care se opune şi luptă împotriva regimului sionist", a scris pe miercuri pe contul său de Twitter ayatollahul Ali Khamenei, făcând apel la susţinerea "luptelor" palestinienilor pentru a-şi determina viitorul.

El a adăugat că "natura regimului sionist este incompatibilă cu pacea, întrucât sioniştii încearcă să-şi mărească teritoriul".

"Eliminarea regimului sionist nu vrea să însemne eliminarea evreilor (...) ci eliminarea Israelului", a mai scris ghidul suprem iranian, calificându-i pe sionişti drept un "cancer" şi făcând apel la înlăturarea unor "rău-făcători ca (Benjamin) Netanyahu", prim-ministrul israelian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.