Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Josep Borrell face dezvăluiri nedorite de pe front: 'Este cea mai urgentă problemă. Rezultatul războiului este în pericol'

Twitter
Josep Borell

Uniunea Europeană trebuie să se asigure că Ucraina are suficientă muniție pentru a lupta în continuare împotriva invaziei ruse, a declarat luni șeful diplomației europene.

"Este cea mai urgentă problemă. Dacă eșuăm în acest sens, rezultatul războiului este în pericol", a declarat Josep Borrell la Bruxelles înaintea unei întâlniri cu miniștrii de Externe din țările UE. "Artileria rusă trage aproximativ 50.000 de focuri pe zi, iar Ucraina trebuie să fie la același nivel de capacitate. Au tunuri, dar le lipsește muniția", mai afirmă Borrell, potrivit Rador.

Între timp, China încearcă o mediere a războiului

Cel mai important diplomat chinez, Wang Yi, a sosit la Moscova pentru discuții privind un posibil plan de pace pentru Ucraina, relatează ziarul Kommersant, citat de Reuters. "Scopul principal al călătoriei sale este de a spori rolul Beijingului în soluționarea problemei ucrainene", a precizat Kommersant.

La Conferința anuală de securitate de la Munchen, Wang a acuzat Statele Unite că încalcă normele internaționale printr-un comportament "isteric". Wang a reiterat un apel la dialog și a sugerat țărilor europene să "se gândească cu calm" la modul în care să pună capăt războiului. Wang a mai spus că există "unele forțe care se pare că nu doresc ca negocierile să aibă succes sau ca războiul să se încheie curând", fără a preciza la cine se referea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.