Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Josep Borrell: 'UE aproape a epuizat sancţiunile ce puteau fi impuse împotriva Rusiei'

newsweek.ro
Josep Borrell

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru politică externă, Josep Borrell, a declarat pentru BBC că un număr tot mai mare de cetăţeni europeni, precum şi lideri din alte regiuni ale lumii, şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la costul tot mai mare al războiului din Ucraina.

Statele europene discută, în prezent, despre posibilitatea celei de-a şaptea runde de sancţiuni împotriva Rusiei, după noile ameninţări ale acesteia împotriva Ucrainei, informează Rador.

Borrell a recunoscut că aproape au fost epuizate măsurile ce puteau fi impuse, iar stocurile de arme sunt reduse. El şi-a exprimat regretul că Europa şi aliaţii acesteia întâmpină dificultăţi pentru a controla consecinţele acestui conflict, fiind resimţite acut preţurile tot mai mari ale facturilor de electricitate şi ale alimentelor.

Borrell a subliniat că este necesară o soluţie diplomatică, însă a admis, cu regret, că toţi cei care au discutat cu Vladimir Putin au primit acelaşi răspuns: că războiul va continua până când Rusia îşi va atinge obiectivele militare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.