Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Josep Guardiola, atac la adresa celor de la PSG: Unii dau 300 de milioane de lire sterline pe doi jucători, noi dăm pe şase

www.gsp.ro
Pep Guardiola

Antrenorul echipei Manchester City, Pep Guardiola, a apărat politica de transferuri a clubului său, precizând că, deşi cheltuieşte mulţi bani, o face pe mulţi jucători, nu pe câte doi, referindu-se la alte mari grupări europene care au produs inflaţia în fotbal, în special PSG. "Înţeleg criticile, dar jucătorii buni sunt scumpi. Sunt echipe care cheltuiesc 300-400 de milioane de lire steriline pe doi jucători, noi dăm banii aceştia pe şase jucători. Am avut probleme vara trecută cu şase jucători aflaţi la final de contract. Trebuie să cumpărăm jucători pentru că patru sau cinci dintre fundaşii noştri pleacă. Trebuie să cheltuim, e logic. Într-o zi, dacă va fi pregătit, clubul va cheltui mai mult de 100 de milioane pe un jucător, dar până acum nu a fost cazul şi cel mai scump este Laporte. Cert este că în vară vom cumpăra unul sau doi jucători şi asta va fi tot. Intenţionam să-l luăm pe Laporte în vară, dar s-a întâmplat acum", a declarat Guardiola

Potrivit The Telegraph, în 19 luni de când se află la Manchester, Guardiola a cheltui 448 de milioane de lire sterline pe jucători, peste jumătate din această sumă fiind pentru fundaşi.

Manchester City a oficializat, marţi, cel mai scump transfer din istoria sa, achiziţionându-l pe fundaşul francez Aymeric Laporte de la Athletic Bilbao, cu 57,2 milioane de lire sterline (65 de milioane de euro). Acesta a fost al 16-lea fotbalist transferat în mandatul lui Guardiola.

Precedentul cel mai scumb transfer efectuat de City a fost cel al belgianului Kevin de Bruyne de la Wolfsburg, în 2015, pentru 55 de milioane de lire sterline. Însă, dacă se ţine cont de cotaţia de atunci a lirei sterline faţă de euro, transferul lui De Bruyne a fost mai scump, costând 75 de milioane de euro.

Liderul din Premier League a plătit clauza de reziliere a contractului fotbalistului în vârstă de 23 de ani cu Bilbao, iar fundaşul central a semnat o înţelegere valabilă până în 2023 cu noua sa grupare, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.