Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joseph Biden menţine avansul în sondaje, însă Donald Trump revine în forță: Diferența este de 8 procente

cnn.com
biden trump

Joseph Biden, candidatul democrat în scrutinul prezidenţial din SUA, menţine avansul în sondajele de opinie, inclusiv în state decisive din punct de vedere electoral, dar popularitatea preşedintelui Donald Trump este în creştere, informează postul CNBC şi publicaţia The Hill.

La nivel naţional, fostul vicepreşedinte Joe Biden este creditat cu 51% din intenţiile de vot, iar Donald Trump, candidatul Partidului Republican, cu 43%, relevă un sondaj efectuat în perioada 21-23 august de Institutul Change Research la cererea postului CNBC. Avansul lui Joseph Biden pare să se fi redus, dat fiind că în ultimele săptămâni sondajele indicau o diferenţă de 10%.

Citește și: Scenariu-bombă: Klaus Iohannis a început să caute urgent soluții pentru a-l da jos pe Ludovic Orban

Joe Biden menţine avansul şi în şase state care vor fi decisive pentru rezultatul scrutinului prezidenţial programat în noiembrie - Arizona, Florida, Michigan, Carolina de Nord, Pennsylvania şi Wisconsin. Cu toate acestea, avantajul lui Biden este de doar 1% în Carolina de Nord, de 2% în Arizona şi de 3% în Florida şi Pennsylvania.

În statele decisive din punct de vedere electoral, alegătorii par să aibă opinii mai bune despre politicile lui Donald Trump (48% sunt mulţumiţi, în creştere cu 2%), inclusiv despre modul în care preşedintele gestionează pandemia (47%, în creştere cu 3%).

Citește și: Se zguduie Ministerul de Interne! Un greu a fost ‘executat’! Fusese ‘decapitat’ și în mandatul lui Carmen Dan

Opiniile favorabile despre starea economiei SUA sunt în creştere, dar Donald Trump rămâne sub pragul majorităţii la acest capitol, starea de nemulţumire fiind la nivelul de 53%.

Statele Unite organizează pe 3 noiembrie alegeri prezidenţiale şi parlamentare.

Citește și: Raed Arafat, declarație de ultim moment cu privire la deschiderea restaurantelor: ‘Recomandările medicale vor fi modalitatea prin care se poate face asta’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.