Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Juan Guaido a cerut forțelor armate venezuelene să permită intrarea ajutoarelor umanitare internaționale

Euronews
juan guaido

Președintele interimar auto-proclamat al Venezuelei, Juan Guaido, a cerut miercuri forțelor armate venezuelene să permită intrarea ajutoarelor umanitare internaționale, care încep să fie colectate la centrele de stocare, relatează agenţia spaniolă EFE, potrivit Mediafax.

"Încă o dată, o comandă directă către Forțele Armate în acest moment: permiteți intrarea ajutorului umanitar necesar pentru îngrijirea familiilor, surorii, mamei, soției dvs., care au nevoie de provizii și care, din nefericire, unii cu siguranță au, de asemenea, anumite probleme de sănătate ", a declarat Guaido la o întâlnire cu producătorii agricoli.

Un apel asemănător a făcut și secretarul de stat al SUA. Mike Pompeo, care a cerut militarilor să accepte ajutor umanitar.

„Poporul venezuelean avea nevoie disperată de ajutor umanitar. Statele Unite și alte țări încearcă să ajute, dar armata Venezuelei la ordinul lui Maduro blochează ajutoarele cu camioane și cisterne. Regimul Maduro ar trebui sa lase ajutoarele să ajungă la poporul înfometat", a scris el pe Twitter.

Citește și: Theresa May se pregătește să amâne cel de-al doilea vot din Parlamentul de la Londra privind acordul Brexit

Podul Tienditas de la frontiera Venezuelei cu Columbia, pe unde ar urma să fie livrat ajutorul umanitar internațional pentru populația venezuelană, a fost blocat de trupe loiale regimului președintelui Nicolas Maduro, potrivit opoziției de la Caracas, informează site-ul postului France 24.

Un camion și o autocisternă blocau marți accesul pe podul Tienditas, care legă Cucuta din Columbia de Urena din Venezuela.

În condiţiile unei crize economice şi politice profunde și a sancțiunilor internaționale, populația Venezuelei se confruntă cu numeroase lipsuri, inclusiv de alimente și medicamente.

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, îndeamnă statele occidentale să elimine sancțiunile impuse Venezuelei în loc să trimită ajutoare umanitare în sprijinul venezuelienilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.