Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Juan Guaido cere comunității internaționale să nu abandoneze Venezuela

Euronews
juan guaido

Liderul opoziției venezuelene, Juan Guado, a cerut comunității internaționale să nu abandoneze Venezuela, în discursul ținut în faţa şefilor de stat şi a liderilor de companii prezenţi la Forumul Economic Mondial de la Davos, informează dpa potrivit Agerpres.

"Trebuie să punem presiune pe conducerea dictatorială", a spus Guaido în timpul summitului anual care se desfăşoară în staţiunea montană elveţiană Davos, referindu-se la guvernarea preşedintelui Nicolas Maduro. "Cred că este important să nu abandonăm Venezuela", a declarat el printr-un translator.

Discursul lui Guaido de la Davos a părut mai puţin puternic decât cel susţinut în timpul vizitei sale la Bruxelles, miercuri, când le-a cerut aliaţilor săi de peste hotare să-şi intensifice sancţiunile împotriva regimului Maduro.

Cu un an în urmă, Juan Guaido plănuia să înlăture de la putere guvernul lui Maduro şi să organizeze alegeri libere. La Davos, el a adus la cunoştinţa auditoriului că opoziţia a subestimat puterea regimului Maduro şi a spus că trebuie făcut mai mult pentru a amplifica mişcarea de opoziţie.

Guaido a fost ales preşedinte al Adunării Naţionale dominate de opoziţie în ianuarie 2019. Atât el, cât şi parlamentarul Luis Parra, pro-Maduro, îşi revendică în prezent preşedinţia Parlamentului.

Uniunea Europeană (UE) şi SUA au impus sancţiuni pentru a pune presiune asupra guvernului lui Maduro.

Maduro a câştigat un al doilea mandat prezidenţial în urma alegerilor controversate din 2018. În timpul preşedinţiei sale, Venezuela a ajuns în pragul unui colaps economic, care a făcut ca numărul de venezueleni plecaţi din ţară să ajungă la 4,8 milioane, potrivit cifrelor deţinute de Organizaţia Naţiunilor Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.