Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Juan Guaido cheamă la manifestaţie împotriva lui Maduro joi, vineri şi sâmbătă

Business-Review EU
Juan Guaido

Liderul opoziţiei venezuelene, Juan Guaido, a lansat un apel marţi compatrioţilor săi să manifesteze joi, vineri şi sâmbătă împotriva lui Nicolas Maduro, la câteva ore după ce a depus jurământul ca preşedinte al Parlamentului pentru al doilea mandat de un an, relatează AFP, potrivit Agerpres

"A sosit vremea să ne ridicăm şi să ne ridicăm cu forţă", a declarat Juan Guaido într-o conferinţă de presă. "Ne vom mobiliza pentru activităţi de stradă joi şi vineri, iar sâmbătă vom fi cu toţii în stradă", a adăugat el, precizând că intenţionează să revină la Adunarea Naţională săptămâna viitoare, marţi.

Juan Guaido nu a oferit detalii asupra locului şi modului în care se vor desfăşura aceste "activităţi de stradă".

"Nu pretind că sunt Mesia (...) Nu cer a doua şansă pentru Guaido, ci a doua şansă pentru Venezuela", a mai spus liderul opoziţiei.

Marţi la prânz, el a depus jurământul de la tribuna parlamentului unicameral pentru al doilea an consecutiv în fruntea legislativului.

El a fost votat în această funcţie duminică de 100 de deputaţi ai opoziţiei.

Luis Parra, un adversar care pretinde a fi şi el din opoziţie, a revendicat însă acest post cu sprijinul lui Nicolas Maduro.

Recunoscut ca preşedinte interimar al Venezuelei de peste 50 de ţări, el încearcă fără succes de anul trecut să îl înlăture de la putere pe preşedintele socialist Nicolas Maduro.

El consideră că acesta este un "uzurpator" pentru că s-a menţinut la conducerea ţării în urma alegerilor prezidenţiale "frauduloase" din 2018.

Dacă reuşea să mobilizeze în stradă sute de mii de venezueleni la începutul lui 2019, la apelurile sale din ultimele luni de a manifesta împotriva lui Nicolas Maduro au fost prezente numai câteva mii de persoane.

Juan Guaido se prevalează de statutul său de preşedinte al Parlamentului pentru a-l revendica pe cel de preşedinte interimar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.