Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Juan Guaido, liderul opoziției din Venezuela, speră că nu va fi nevoie de vărsare de sânge pentru înlăturarea lui Maduro de la președinție

Euronews
juan guaido

Juan Guaido, liderul opoziției din Venezuela, a declarat că speră că Nicolas Maduro va renunța în mod pașnic la funcția prezidențială, lucru ce va permite organizarea de alegeri libere, informează agenția de știri Tass, potrivit mediafax.

Citește și: Gabriela Firea cere intervenția tuturor puterilor statului - E primul Guvern din istoria post PCR-istă care ia această măsură

"Desigur, sper", a declarat Guaido, când a fost întrebat dacă speră că președintele Maduro va renunța la putere.

"De asemenea, sper că va renunța în mod pașnic, posibil cu costuri sociale mai scăzute pentru populație. Atunci vom putea să începem în mod rapid refacerea, să organizăm alegeri libere și să atragă investitorii străini", a afirmat liderul opoziției într-un interviu pentru cotidianul de Volkskrant.

"Totuși, cred că Maduro a pierdut contactul cu realitatea", a adăugat Guaido, adăugând că "cea mai bună opțiune pentru el (Maduro) ar fi să demisioneze".

Guaido, șeful Adunării Naţionale, legislativul de la Caracas, s-a autoproclamat președinte interimar, fiind susținut de protestatarii antiguvernamentali. Nicolas Maduro tocmai a început al doilea mandat de preşedinte al Venezuelei, dar zeci de mii de persoane continuă protestele, denunţând fraude electorale.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a decis să îl recunoască pe Juan Guaidó, liderul opoziţiei, ca fiind preşedinte interimar al Venezuelei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.