Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jucării cu magneţi au provocat şapte decese. Avertismentul specialiștilor

sanity.io
jucarii

Autoritatea americană pentru protecţia consumatorilor a avertizat joi oamenii să înceteze imediat să mai folosească seturile de bile magnetice ale firmei chineze Doraemon, după ce magneţii săi neconformi, periculoşi, au dus la şapte decese din cauza ingerării, transmite Reuters, conform News.ro.

Comisia pentru Siguranţa Produselor de Consum (CPSC) a stabilit că seturile de bile magnetice Doraemon Dovfun Suit conţineau unul sau mai mulţi magneţi care erau mai mici şi mai puternici decât permit cerinţele de reglementare federală privind jucăriile.

Jucăriile au fost vândute online pe Amazon.com pentru aproximativ 25 de dolari, în seturi închise într-o carcasă din plastic transparent, într-o cutie portabilă de depozitare, din tablă.

CPSC a spus că aproximativ 2.400 de ingerări de magneţi au fost tratate în departamentele de urgenţă ale spitalelor din 2017 până în 2021. De asemenea, a luat cunoştinţă despre şapte decese, inclusiv două în afara Statelor Unite.

”Când magneţii de mare putere sunt înghiţiţi, magneţii ingeraţi se pot atrage unul către celălalt sau către un alt obiect metalic şi se pot bloca în sistemul digestiv”, a spus CPSC într-un comunicat.

Autoritatea de reglementare a spus că Doraemon a primit o notificare de încălcare a reglementărilor, dar vânzătorul nu a fost de acord să recheme aceste seturi de bile magnetice sau să ofere un remediu consumatorilor.

Vânzătorul nu a putut fi contactat pentru comentarii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.